Projects

Collection by ArchDaily • Last updated 23 hours ago

18k 
Pins
 • 
1.42m 
Followers
ArchDaily
The assignment for this project takes place in Fisherton, a residential borough in the western suburbs of Rosario city, its origin dates from the late 19th century, as a consequence of the development of railway infrastructure that connected the central area of Argentina to the western regions. Initially conceived as a villa for the British hierarchical staff in charge of the railway company, this led to the appearance of constructions and a strong stylistic trend according to English…

Morrison Building / BBOA - Balparda Brunel Oficina de Arquitectura

The assignment for this project takes place in Fisherton, a residential borough in the western suburbs of Rosario city, its origin dates from the late 19th century, as a consequence of the development of railway infrastructure that connected the central area of Argentina to the western regions. Initially conceived as a villa for the British hierarchical staff in charge of the railway company, this led to the appearance of constructions and a strong stylistic trend according to English…

This building is an old factory that is more than 50 years old. Except for the structural columns, we demolished and retained some brick walls, and rebuilt the building and interior design. A House is a workspace. We hope to bring people home feeling - warm and safe. This allows building a close relationship between people and the environment. The appearance of the sloping roof is like a home. This is a concept that extends from home to the workplace. Work can be like a home where people can…

A House / Clearspace Design & Research

This building is an old factory that is more than 50 years old. Except for the structural columns, we demolished and retained some brick walls, and rebuilt the building and interior design. A House is a workspace. We hope to bring people home feeling - warm and safe. This allows building a close relationship between people and the environment. The appearance of the sloping roof is like a home. This is a concept that extends from home to the workplace. Work can be like a home where people can…

In a property with little frontage, but of good depth and with a regulatory limit for the construction of a total height of ten meters above the level of the sidewalk, this project of four apartments per level with different typologies and programs is being developed in the Santa Maria neighborhood 

P26 Building / VOX arquitectura + PDI

In a property with little frontage, but of good depth and with a regulatory limit for the construction of a total height of ten meters above the level of the sidewalk, this project of four apartments per level with different typologies and programs is being developed in the Santa Maria neighborhood

In Longba Town, Zhuxi County, a new municipal road "Changlong Avenue" crosses the main entrance of the original town with a 30-degree cutting angle. The triangular plot between the new municipal road and the main road of the original town is the site of Strawberry farm activity hall and picking greenhouse. The Longba town government hopes to take cultivation, picking, and related experience activities of strawberries as the new starting point of the rural economy in Longba Town, and form the…

Strawberry Farm Activity Hall / Describing Architecture Studio

In Longba Town, Zhuxi County, a new municipal road "Changlong Avenue" crosses the main entrance of the original town with a 30-degree cutting angle. The triangular plot between the new municipal road and the main road of the original town is the site of Strawberry farm activity hall and picking greenhouse. The Longba town government hopes to take cultivation, picking, and related experience activities of strawberries as the new starting point of the rural economy in Longba Town, and form the…

The patrons of this home fell in love with this south-facing site and the idea of occupying it without formality and off grid.

Awaawaroa Bay / Cheshire Architects

The patrons of this home fell in love with this south-facing site and the idea of occupying it without formality and off grid.

How much can you let the nature of the city flow in - The idea of designing architecture like a natural environment has not changed since I have founded my own office but recently its way of thinking has changed a bit. Even though the soft form and the space containing the difference have the certain possibility, it seems that "naturalness" is considered as the degree of influx of things that cannot be controlled completely by others.

Overlap House / Akihisa Hirata

How much can you let the nature of the city flow in - The idea of designing architecture like a natural environment has not changed since I have founded my own office but recently its way of thinking has changed a bit. Even though the soft form and the space containing the difference have the certain possibility, it seems that "naturalness" is considered as the degree of influx of things that cannot be controlled completely by others.

LAMAISON hotel lives from the changing history of the site and its modern extensions. Its character is rooted in the stately mansion of a former courthouse, which is not listed, but looking back at a history of being a courthouse in five different countries in less than a hundred years, it is an important historic building for the whole region. At the same time, it got neglected, having lost its function as a courthouse in the year 2001. With the new use as a hotel, the villa got carefully…

LAMAISON Hotel & Guesthouse / CBAG.Studio Architects

LAMAISON hotel lives from the changing history of the site and its modern extensions. Its character is rooted in the stately mansion of a former courthouse, which is not listed, but looking back at a history of being a courthouse in five different countries in less than a hundred years, it is an important historic building for the whole region. At the same time, it got neglected, having lost its function as a courthouse in the year 2001. With the new use as a hotel, the villa got carefully…

Alpex Cultural Centre is located in Scionzier, a town in the Rhône-Alpes region of south-eastern France. The project involved the transformation of a former machining factory, with the firm commissioned to extend and convert the building into a new cultural centre, forming part of a broader master plan to renovate and revitalize the heart of Scionzier.

Alpex Cultural Centre / Atelier Archiplein

Alpex Cultural Centre is located in Scionzier, a town in the Rhône-Alpes region of south-eastern France. The project involved the transformation of a former machining factory, with the firm commissioned to extend and convert the building into a new cultural centre, forming part of a broader master plan to renovate and revitalize the heart of Scionzier.

The project developed by architects > architektgruber.com < in cooperation with the educational staff, concerning the extension of the existing kindergarten. The focus was on a long-term concept, from the point of view of the future user. The purpose was to create child-friendly spaces, light-flooded, which allows kids to learn with playful games. The flexibility and livability of the classrooms, the scale, and proportions, as well as the accessibility, have a basic role in the project. Th

Kindergarten Enneberg / Architekt Andreas Gruber

The project developed by architects > architektgruber.com < in cooperation with the educational staff, concerning the extension of the existing kindergarten. The focus was on a long-term concept, from the point of view of the future user. The purpose was to create child-friendly spaces, light-flooded, which allows kids to learn with playful games. The flexibility and livability of the classrooms, the scale, and proportions, as well as the accessibility, have a basic role in the project. Th

Visible and exposed construction elements at WOOD WOOD Berlin store, redesigned by Spacon & X. Inside-outside phenomenon Spacon & X has worked with Wood Wood on a wide range of retail solutions around the world - from shop-in-shop and trade fairs to flagship stores. With the newest addition to the retail range; Wood Wood's new store in Berlin is an experience comparable to the visit to the contemporary gallery. With the design, Spacon & X explores the inside-outside phenomenon, where

WOOD WOOD Berlin R3 Store / Spacon & X

Visible and exposed construction elements at WOOD WOOD Berlin store, redesigned by Spacon & X. Inside-outside phenomenon Spacon & X has worked with Wood Wood on a wide range of retail solutions around the world - from shop-in-shop and trade fairs to flagship stores. With the newest addition to the retail range; Wood Wood's new store in Berlin is an experience comparable to the visit to the contemporary gallery. With the design, Spacon & X explores the inside-outside phenomenon, where

Prized for its brutalist architecture, the Grand Théâtre de Québec is a cultural icon. Lemay and Atelier 21 were tasked with restoring and protecting the building’s crumbling outer shell and its emblematic Bonet mural, inside.

Grand Théâtre de Québec Restoration / Lemay + Atelier 21

Prized for its brutalist architecture, the Grand Théâtre de Québec is a cultural icon. Lemay and Atelier 21 were tasked with restoring and protecting the building’s crumbling outer shell and its emblematic Bonet mural, inside.

This shoreline home is a 2800 square foot, 2-bedroom Pacific Northwest-style house anchored into a steep-sloped site. There is an open-concept living, dining, and kitchen area that opens directly to the outdoors with a corner bi-fold door system. A stone mass wall divides the public and private spaces of the house while enclosing the stairs, support areas, and powder room. There are many nature-inspired elements in this home such as pendant light fixtures in the kitchen that are reminiscent…

Seaview Escape House / Coates Design: Architecture + Interiors | Seattle Architects

This shoreline home is a 2800 square foot, 2-bedroom Pacific Northwest-style house anchored into a steep-sloped site. There is an open-concept living, dining, and kitchen area that opens directly to the outdoors with a corner bi-fold door system. A stone mass wall divides the public and private spaces of the house while enclosing the stairs, support areas, and powder room. There are many nature-inspired elements in this home such as pendant light fixtures in the kitchen that are reminiscent…

This house represents a microcosm of contemporary Taiwan. Our client envisions a home for his male friends, female co-workers, and parents.  He has requested a design that acknowledges his lifestyle while accommodating his work relationships and honoring traditional familial obligations.

House LN / HO+HOU studio architects

This house represents a microcosm of contemporary Taiwan. Our client envisions a home for his male friends, female co-workers, and parents. He has requested a design that acknowledges his lifestyle while accommodating his work relationships and honoring traditional familial obligations.

The Ripple House is a series of unfurling spaces defined by subtle shifts in the site and light. Discreetly positioned behind a single-fronted Victorian façade, the addition reinvents the previously disconnected floorplan, creating a highly adaptable family home connected to its garden. The architecture develops a narrative around reverberation and progression, drawing on the ‘ripple’ notion to explore deft forms that mediate the descent of the site’s gentle fall and associated impact on the…

Ripple House / FMD Architects

The Ripple House is a series of unfurling spaces defined by subtle shifts in the site and light. Discreetly positioned behind a single-fronted Victorian façade, the addition reinvents the previously disconnected floorplan, creating a highly adaptable family home connected to its garden. The architecture develops a narrative around reverberation and progression, drawing on the ‘ripple’ notion to explore deft forms that mediate the descent of the site’s gentle fall and associated impact on the…

The house is sited towards the southern end of a 6,780 sq. m. plot in New Delhi, India. This allowed the building to take advantage of the natural slope of the land, the location of an existing tree and a previously built driveway on its eastern boundary. The project consists of four structures that define its spatial character (a circular guard room, a cuboidal pump room and two residential blocks). Each structure is made predominantly of brick.

The Brick House / RLDA

The house is sited towards the southern end of a 6,780 sq. m. plot in New Delhi, India. This allowed the building to take advantage of the natural slope of the land, the location of an existing tree and a previously built driveway on its eastern boundary. The project consists of four structures that define its spatial character (a circular guard room, a cuboidal pump room and two residential blocks). Each structure is made predominantly of brick.

It is a 12-story collective house built in the shopping area of Taipei City. People in Taiwan have devised various intermediary areas that go well with hot and humid climates in their lives. You can skillfully exploit the simple places on the extension of the road throughout the city and you can see the people enjoying meals and conversation. Is it possible to consider apartment buildings suitable for Taiwanese people who have created such a rich lifestyle but at the same time have a…

Taipei Roof / Akihisa Hirata

It is a 12-story collective house built in the shopping area of Taipei City. People in Taiwan have devised various intermediary areas that go well with hot and humid climates in their lives. You can skillfully exploit the simple places on the extension of the road throughout the city and you can see the people enjoying meals and conversation. Is it possible to consider apartment buildings suitable for Taiwanese people who have created such a rich lifestyle but at the same time have a…